Expat Payroll

KENNISMIGRANTENREGELING

Kennismigranten
 

Wil je kennismigranten uit het buitenland in dienst nemen in Nederland?
Dan weet je dat het verkrijgen van een werkvergunning een complex, tijdrovend proces is.
Laat ExpatPayroll je ontzorgen!

Wat Is Een Kennismigrant?
 

Kennismigranten zijn hoogopgeleide buitenlanders uit landen buiten de EU, de EER of Zwitserland die naar Nederland komen om aan de kenniseconomie bij te dragen.
Een bedrijf dat kennismigranten in dienst wil nemen, dient zich eerst te registreren als erkend referent bij de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst. Dit proces neemt gauw enkele maanden in beslagen zelfs dan is het niet zeker dat je de vereiste status verkrijgt. Is dit wel het geval, dan krijg je meer verantwoordelijkheden en kunnen er audits worden uitgevoerd. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het salaris van een kennismigrant aan bepaalde criteria voldoet.

Salaris Van Kennismigranten: Vragen En Antwoorden
 

Wist je dat er een minimumsalaris is vastgesteld voor kennismigranten? Standaardbedragen worden jaarlijks geindexeerd. Per 1 januari 2024 (tot 1 januari 2025) is het bruto maandsalaris exclusief vakantietoeslag als volgt:

  • € 3.909,00 (exclusief 8% vakantietoeslag) voor kennismigrant jonger dan 30 jaar.
  • € 5.331,00 (exclusief 8% vakantietoeslag) voor kennismigrant van 30 jaar of ouder.
  • € 2.801,00 (exclusief 8% vakantietoeslag) voor kennismigrant na zoekjaar afgestudeerde of hoogopgeleide.
Waarom Werken Met ExpatPayroll?
 

Het inhuren van kennismigranten is een tijdrovende rompslomp die gepaard gaat met veel kosten. Het goede nieuws is dat je deze kunt vermijden door te werken met een payroll-bedrijf dat complete payroll-oplossingen biedt.Sinds de oprichting heeft ExpatPayroll zich enkel gericht op de expatmarkt. Wij werken nauw samen met immigratieadvocaten in Nederland die het juridische veld volgen en deskundig advies geven.

Wij helpen je met alle administratieve en juridische aspecten van het inhuren van een kennismigrant. Bovendien handelen we snel: al binnen 2 weken komt je nieuwe werknemer in dienst van onze payroll-organisatie om te worden uitgeleend aan je bedrijf.

Meer Weten?

Wil je met ExpatPayroll werken of meer informatie inwinnen over het inhuren van kennismigranten?
Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.